Onderhoudsbeurt

Voor al het onderhoud aan uw auto of bedrijfswagen kunt u bij Moerman Jansen in Alblasserdam terecht. Of het nu een Mazda of SsangYong betreft of een ander merk, wij zorgen ervoor dat u na onderhoud of reparatie weer vele veilige kilometers kunt rijden. Bij vrijwel alle onderhoudsbeurten hoort het verversen van olie, banden- & verlichtingcontrole, Controle van remblokken en remschijven en zeker ook het verversen van remolie. Natuurlijk vergeten we ook uw ruitenwissers en werking van gordels en ramen niet.
Natuurlijk is een distributieriem zeker ook onderwerp van controle en op tijd te vervangen om hoge kosten te voorkomen.

Wenst u van tevoren de kosten voor het onderhoud te weten? Zowel voor Mazda als alle andere merken kunt u dat hier berekenen:

Mazda  Alle merken

Image
Werkplaats Karel

Olie verversen noodzaak?

Jazeker! Het is noodzaak om regelmatig olie te verversen. Net als olie peilen overigens. Olie verouderd en verschaalt enorm door verontreiniging en vocht inwerking. Dus juist ook bij auto's die niet veel kilometers rijden is het verversen noodzakelijk want door een te lage gemiddelde motor temperatuur heeft vocht vrij spel. Bespaar dus niet op olie. 
Belangrijk is ook om de juiste specificatie olie te gebruiken bij het verversen. De meeste fabrikanten schrijven een specifieke oliesoort voor. Dit is niet zomaar. Een motor is ontwikkeld met een bepaald doel en opbrengst en dan luistert smering heel nauwkeurig. Zeker nu de moderne motoren een steeds beter rendement kennen is het zaak de motordelen uitstekend te smeren.

Niet alleen motorolie is aan vocht inwerking onderhevig. Ook uw remolie staat hier bloot aan en dient middels vochtmeting gecontroleerd te worden. Wanneer er veel vocht in de remolie aanwezig is verlaagd dat het kookpunt enorm en dat kan gevaar opleveren bij de remwerking. 

Ons advies? Niet twijfelen maar controleren. En indien nodig: Verversen.

Image
SsangYong Service en onderhoud banden en uitlijning

Banden controle en balanceren

Het is belangrijk om de juiste en goede banden onder uw auto te hebben. Dat draagt bij aan de optimale rijervaring en vooral ook aan uw veiligheid! Bent u op zoek naar nieuwe banden voor uw auto? Moerman Jansen heeft een breed assortiment aan bandenmerken van hoge kwaliteit. Uiteraard monteren en balanceren wij de banden graag voor u.

Bent u op zoek naar zomerbanden, winterbanden of naar 4-seizoenenbanden? Bij Moerman Jansen kunnen wij u met alle soorten banden verder helpen.

Prima geholpen, aardige mensen.
Pierre Scheffers
Gorinchem
Image
Uitlijnen bij Moerman Jansen Alblasserdam

Uitlijnen

Ook uitlijnen van uw auto is soms nodig!
Het voorkomt scheve bandenslijtage, zorgt ervoor dat uw auto koersvast blijft op de snelwegen en draagt bij aan uw veiligheid. Ook hebben rubbers en kogels minder te verdragen als uw auto goed uitgelijnd is.

Wenst u een prijsopgave voor een onderhoudsbeurt?

Image
Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

After Sales Specialist / Autoverhuur