Image
Mazda-mx5

Financial lease bij Moerman Jansen

Stel! U heeft een mooie nieuwe auto op het oog of wellicht een mooie occasion of demo. Nu wilt u die zakelijk aanschaffen maar niet via Operational lease. Simpelweg vanwege het feit dat u eigenaar wilt zijn of worden van de auto. Maar.... u heeft ook niet veel zin om er veel liquide middelen aan te spenderen of wellicht komt het even niet uit vanwege een andere investering. Dan is Financial Lease echt iets voor u. Lees hieronder wat Financial lease precies inhoudt:

Image
Mazda3 header image

Wat houdt financial lease precies in?

Financial lease is een van de drie bestaande leasevormen en is net zoals bij operational lease een zakelijke leasevorm, geschikt voor ondernemers. Met een financial leasecontract bij Moerman Jansen wordt u direct eigenaar, maar dit is fiscaal een stuk voordeliger omdat u niet in een keer hoeft te betalen maar in maandelijkse termijnen. Dit is gunstig als u bijvoorbeeld nog wilt kunnen investeren in andere zaken.

U wordt dus direct eigenaar en u profiteert van verschillende fiscale voordelen. Per maand betaalt u een vast bedrag, zo lang uw leasecontract loopt. Dit verschilt dus van operational lease. Daarnaast bent u bij financial lease zelf verantwoordelijk voor de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.

Image
Mazda3 lease header

Voordelen van Financial lease

Financial lease kent verschillende voordelen. Het grootste pluspunt is natuurlijk dat u niet in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. U wordt uiteindelijk wel volledig eigenaar van de auto, dus het maandelijkse ‘huurbedrag’ is eigenlijk een aflossing. U kunt zelf uw maandtermijn bepalen en doordat u vanaf dag één de eigenaar bent, kunt u uw aankoop op uw balans zetten. Hierdoor profiteert u van fiscale voordelen. Uw maandbedrag kan worden bepaald door ofwel een aanbetaling, de looptijd of een slottermijn.

Let op! In vrijwel alle gevallen dient u wel rekening te houden met fiscale bijtelling bij prive gebruik.

Meer voorlichting nodig of andere vragen?

Image
Robin Doruijter

Robin Doruijter

Sales & Marketing

Financieringspartner van Moerman Jansen

Indien gewenst maken wij direct een offerte voor u op namens Findio, onze vaste financieringspartner. Met lage rentepercentages en soepele voorwaarden is Findio een gewaardeerde partner in financieringen bij onze partijen. Bent u geen ondernemer? Uiteraard kunnen wij ook de particuliere klant bedienen en een financial lease financieringsvoorstel op maat voor u maken.

Gaat u liever voor operational lease? Ook dat bieden wij bij Moerman Jansen aan. Ontdek de mogelijkheden van operational lease en bekijk of dit beter bij u past.