» » » (fabrieks) Garantie

(fabrieks) Garantie

Tegenwoordig worden personenauto’s zo goed gebouwd, dat een fabrieks- garantieperiode van 3 jaar of 100.000 kilometer volstrekt normaal is.

Datzelfde geldt voor de zogenaamde fabrieks-carrosseriegarantie. Voor dit alles wordt dan wel van de eigenaar verlangd, dat hij alle door de importeur verplichte service- en controlebeurten op tijd laat uitvoeren en de gebruiksregels hanteert die voor fatsoenlijk gebruik gelden. Als bewijs moeten die beurten door de garage worden afgetekend in het bijbehorende service- en garantieboekje of middels een digitaal service register.

Garantie geldt niet altijd voor onderdelen en werkzaamheden. Zogenaamde slijtdelen zoals remblokken, lampen, etc. zijn vaak uitgesloten in de garantiebepalingen. Wie zijn auto buiten het ‘zicht’ van de importeur om laat tunen, loopt de kans op verlies van garantierechten. Lees altijd, liefst vooraf, goed de kleine lettertjes! Wanneer u alles vakkundig door uw merkdealer laat plaatsen is de garantie in vrijwel alle gevallen gewaarborgd.

© 2016, Moerman Jansen bv   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Sitemap   |   Colofon

Terug naar boven