» » » Fusee

Fusee

Een fusee is een complex én belangrijk onderdeel van de voorwiel ophanging. Een fusee is verticaal aan de auto aangebracht met de uiteinden vast aan de beide draagarmen van één van de voorwielen. Een fusee staat met een stuurkogel in verbinding met het stuurhuis. Aan de fusee is meestal de voorrem en altijd het voorwiel bevestigd.

Draai je aan het stuur, dan draait de fusee – en daarmee het voorwiel – mee. Het draaipunt aan de onderkant van de fusee is de zogenaamde fuseekogel. Bij een defect gaat het meestal om deze fuseekogel, omdat ze afhankelijk van het gebruik aan slijtage onderhevig zijn.

Rubber¬hoezen beschermen de fuseekogel tegen vuil en water en houden het vet binnenboord. Scheuren deze hoezen, dan gaat de fuseekogel snel stuk. Je hoort dan door de overmatige speling een ‘klokkend’ geluid, vooral als je door een kuil rijdt of een bocht neemt. Uw autobedrijf kan in dat geval de fuseekogel en de bijbehorende rubberhoes tussentijds controleren en eventueel vervangen. Is er een reparatie nodig, dan moeten ook de wielen worden uitgelijnd.

Moerman Jansen Alblasserdam!  Bij ons bent u aan het juiste adres voor het vervangen van uw fuseekogels.

 

 

© 2016, Moerman Jansen bv   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Sitemap   |   Colofon

Terug naar boven